امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

كارآموزی عمران اجرای دیوار حائل

كارآموزی عمران اجرای دیوار حائل دسته: عمران
بازدید: 1 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 146 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 20

این پروژه در استان گلستان و شهرستان علی‌آباد كتول در محور محمدآباد ـ سیاه مرزگوی انجام می‌گیرد كه در مناقصه‌ای شركت برین سازان مروارید گرگان آن را به مبلغ 61000000 تومان برنده شد این پروژه به علت آن بنا می‌گردد كه مسیر این جاده به علت همجواری با رودخانه و بارش‌های زیاد جوی در اكثر اوقات با مشكل تخریب مواجه بوده است لذا اداره راه و ترابری به صور

قیمت فایل فقط 19,500 تومان

خرید

فهرست مطالب

فصل اول: آشنایی كلی با مكان كارآموزی 1

فصل دوم: ارزیابی بخش‌های مرتبط با رشته علمی كارآموزی            2

فصل سوم:‌ آزمون، آموخته‌ها، نتایج و پیشنهادات               3

مختصری در مورد دیوارحائل                          6

فرم‌های پیشرفت كارآموزی

فرم پایان دوره كارآموزی

فصل اول

این پروژه در استان گلستان و شهرستان علی‌آباد كتول در محور محمدآباد ـ سیاه مرزگوی انجام می‌گیرد كه در مناقصه‌ای شركت برین سازان مروارید گرگان آن را به مبلغ 61000000 تومان برنده شد.

این پروژه به علت آن بنا می‌گردد كه مسیر این جاده به علت همجواری با رودخانه و بارش‌های زیاد جوی در اكثر اوقات با مشكل تخریب مواجه بوده است. لذا اداره راه و ترابری به صورت مناقصه احداث دیوار حائل را به عموم واگذار كرد.

این محل در 22 كیلومتری جاده محمدآباد ـ سیاه مرزگوی می‌باشد و به علت واقع شدن در سرپیچ و قوس رودخانه تخریب زیادی آن را تهدید می‌كرد.

فصل دوم

رشته عمران با توجه به مكانیزه شدن دستگاه‌ها و پیشرفت علوم دیگر در كنار آن پیشرفت زیادی كرده و مسائل مختلف دیگری وارد آن شده است، از قبیل مقاومت در برابر زلزله، عایق‌های حرارتی و برودتی، عایق‌های صوتی و غیره كه این رشته را بیش از پیش با سایر رشته‌ها مرتبط می‌سازد.

در این كارآموزی، رشته‌های مرتبط با كار عمران مختلف بودند:

1. اداره راه و ترابری؛

2. كارخانه سیمان؛

3. نیروهای انسانی؛

4. دستگاه‌های مكانیكی كه خود یك وسیله بسیار لازم برای رشته عمران است.

فصل سوم

انسان از قدیم برای حفظ جان خود در مقابل عوامل طبیعی اقداماتی را بسته به امكانات و لوازم پیرامون خود انجام می‌داد. از آنجا كه اكثر جاده‌های كوهستانی در دامنه كوه‌ها و در جوار رودخانه‌ها شاخه می‌شوند. لذا برای جلوگیری از ریزش سنگ و رانش كوه و همچنین برای پیشگیری از تخریب زیرسازی راه‌های در جوار رودخانه‌ها از دیوارهای حائل استفاده می‌گردد.

این دیواره‌ها در انواع مختلف بتنی، سنگی، آجری و غیره ساخته می‌شوند.

موضوع كارآموزی اینجانب، ساخت یك دیوار حائل سنگی نمای مالون‌كاری شده به ارتفاع 3 متر و به طول 130 متر در محور محمدآباد ـ سیاه مرزگوی علی آباد كتول می‌باشد.

این دیواره در كیلومتر 22 محور محمدآباد ـ سپاه مرزگوی در قسمت پایین دست جاده جهت جلوگیری از ریزش جاده و پیشگیری از شسته شدن (فرسایش جاده) توسط آب رودخانه احداث می‌گردد.

دیواره فوق به صورت سنگ‌چین ملاتی و نمای مالونی طبق نقشه می‌بایست اجرا گردد كه محاسبات آن طبق تیپ ارائه شده توسط اداره راه و ترابری انجام شده است.

در ابتدا چون محل كار در جوار رودخانه قرار داشت، برای آنكه آب رودخانه وارد مخل كار نگردد، مسیر آن را بوسیله بیل زنجیری كوماتسو كه به محل آورده شده بود، تغییر داده شد تا كار پی‌كنی به راحتی انجام گیرد. سپس بیل مكانیكی شروع به كندن زمین برای پی‌ریزی نمود.

پی موردنظر این دیواره به ابعاد 132×4×5/1 متر می‌باشد كه توسط بیل در زمان 5 روزه خاك‌برداری می‌گردد و محل اولیه آن آماده می‌شود. حجم بتن‌ریزی پی طبق محاسبات تیپ موردنظر 792 مترمربع می‌باشد.

چون كندن مكان پی توسط بیل به صورت دقیق و صاف و یكدست نیست، لذا پس از كندن توسط بیل چند كارگر شروع به صاف كردن دیواره و سطح كف پی می‌كنند تا برای ریختن بتن مگر آماده گردد. سپس بتن مگر كه عیار سیمان آن 150 كیلوگرم/مترمكعب است، توسط دستگاه بتونیر آماده می‌گردد و در كف پی ریخته می‌شود تا سطح كف پی صاف و یكدست و تراز گردد. از طرف دیگر بتن پی كه ریخته می‌شود، با خاك كف پی در تماس نباشد و آب سیمان آن جذب خاك نشود (خاصیت بتن مگر).

پس از خشك شدن مگر روی آن به ابعاد پی ذكر شده قالب‌بندی می‌كنند. قالب‌ها پس از روغن‌كاری سطح آن كه با بتن در تماس است. برای جلوگیری از چسبندگی آن با بتن توسط پشت‌بند و سیم آرماتوربندی در جای خود محكم می‌شوند. این قالب‌بندی به صورت هر 5 متر به 5 متر انجام می‌گیرد و بین هر قالب‌بندی در حدود 5 سانتیمتر فاصله ایجاد می‌نمایند تا به عنوان درز انبساط عمل نماید تا در كم و زیاد شدن حجم بتن در تابستان و زمستان از فشار پی و در نتیجه تركیدن آن جلوگیری شود و این درزها را توسط یونولیت پر می‌كنند تا آشغال و سنگ درون آن را پر نكند.

پس از قالب‌بندی بتن كه با عیار 250 و توسط 2 دستگاه بتونیر و كارگران آماده شده درون این قالب‌ها ریخته می‌شود و بتن در مراحل مختلف چند بار با دستگاه ویبراتور ویبره می‌شود تا هوای محبوس در بین خارج شده و بتن متراكم شود. كارگران در هر روز حدود 20 مترمربع بتن‌ریزی می‌كردند و پیش می‌رفتند. هنگامی كه كار بتن‌ریزی پی به اندازه 20 متر تا 30 متر پیش ‌رفت و پی خشك شد، سنگ‌هایی كه از رودخانه جمع‌آوری شده بودند، توسط تراكتور به محل پی انتقال داده شده و در آنجا سنگتراش‌ها، سنگ‌هایی را كه قابلیت تراش داشتند، با چكش‌های فلزی مخصوصی و با مهارت خاصی به صورت مكعبهایی درمی‌آوردند كه ابعادشان حدوداً 20×20 یا 30×30 بود.

پس از آن سنگ‌های تراش خورده را در نما مانند اجرچینی (كله راسته) می‌چینند (برای جلوگیری از گسستگی و ایجاد شدن درز بین دو رج سنگ) در این دیواره چینی سنگی پس از چیدن یك رج سراسری در نما پشت آنرا نیز با ملات و قلوه سنگ‌های تراش نخورده رودخانه‌ای پر می‌كنند تا قطر دیوار به حدود 3 متر برسد.

سپس رج ردیف بعد را در نما ادامه می‌دهند و پس از اتمام طبقه بالا پشت آن را پر می‌كنند. این كار تا ارتفاع حدود 1 متر انجام می‌شود. سپس ادامه كار نما به همان حالت می‌باشد، ولی از پشت كار حدود 40 سانتیمتر عرض دیوار كمتر می‌شود تا كار به صورت پله اجرا شود. در فاصله 2 متری نیز دوباره 40 سانتیمتر كار از پشت كم می‌شود تا پله بعدی ایجاد شود (پله كردن كار باعث پخش شدن بار بر روی دیواره به صورت یكدست می‌شود).

یادآوری می‌شود كه كار در نما مقدار كمی به سمت داخل شیبدار می‌باشد تا مقاومتش در مقابل فشارهای وارده بر اثر بارگذاری بیشتر ‌گردد. این كار تا اتمام 130 متر دیوارچینی ادامه پیدا می‌كند. پس از اتمام كار دیوارچینی، درزهای نما با ملات ماسه بادی و سیمان به نسبت 50 به 50 درزگیری می‌شود و نمای خوبی به كار می‌دهد.

كار پس از اتمام صورت جلسه شده و به ناظر و نماینده كارفرما تحویل گردد.

یادآوری می‌گردد پس از اتمام كار پشت دیواره توسط اداره راه و ترابری قلوه سنگ‌های ریخته شده و جاده نیز با این دیواره عریض‌تر گردید.

قیمت فایل فقط 19,500 تومان

خرید

برچسب ها : اجرای دیوار حائل , كارخانه سیمان , عمران

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر