امروز: جمعه 10 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

تحقیق درباره اقتصاد زعفران

تحقیق درباره اقتصاد زعفران دسته: کشاورزی و زراعت
بازدید: 1 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 130 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 55

تحقیق درباره اقتصاد زعفران در قالب Word دارای 55 صفحه قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 8,450 تومان

خرید

توضیحات :
تحقیق درباره اقتصاد زعفران در قالب Word دارای 55 صفحه قابل ویرایش

بخشی از متن :
مقدمه
زعفران یكی از گیاهان استثنایی است كه در عین نیاز به آب كم، از بازده اقتصادی بسیار بالایی برخوردار بوده و علاوه بر اشتغال‌زایی فراوان و جلوگیری از مهاجرت روستاییان مناطق كم آب، قدرت ارزآوری شایان توجه این محصول، سالیانه ده‌ها میلیون دلار درآمد ارزی را به دنبال دارد. ایران اولین و بزرگترین تولیدكننده و صادركننده زعفران است كه در دهه‌های اخیر به علت كوتاهی در امر صادرات و بهبود كیفیت و بازاریابی رقبای ایران در بازار جهانی، عملكرد بهتری داشته‌اند. صادرات زعفران با توجه به مزیت نسبی ایران در تولید این محصول و ارزآوری آن از اهمیت زیادی برخوردار است .
پاره‌ای از مناطق كشور ایران با تنوع وسیع آب وهوایی، در زمینه تولید برخی از محصولات كشاورزی از مزیت نسبی قابل توجهی برخوردارند. شرایط ویژه‌ای كه از لحاظ جغرافیایی در مركز و جنوب خراسان وجود دارد، از قبیل كویری بودن، كیفیت نامناسب آب و فقر زمین از نظر عناصر غذایی مورد نیاز گیاه و روش‌های سنتی تولید محصولات كشاورزی از عواملی است كه رشد كشاورزی را در این مناطق محدود كرده است. در بین گیاهان زراعی، زعفران گیاهی است كه توانسته است با خصوصیات ویژه‌ی خود مسئله كم‌آبی مناطق مذكور را تحمل نماید و با داشتن بازده اقتصادی بالا، موجبات دلگرمی و ماندگاری بهره‌برداران را فراهم كند، لذا با توجه به صادراتی بودن زعفران و رقابت‌های موجود در سطح جهانی در زمینه رشد بازار، زعفران نیاز به تحقیقات اقتصاد كشاورزی در مورد بازاریابی و صادرات زعفران روزبه روز محسوس‌تر می‌شود .
تاریخچه
پیشینه‌ی تاریخی زعفران ایران حاكی از كشت و تولید فراوان و همچنین صادرات زیاد این محصول زراعی سنتی است، به طوریكه بعضی از شهرهای ایران به لحاظ تولید مرغوب و فراوان شهرتی فراوان كسب كرده بودند.
در عصر قاجار كه دوره‌ی شكست‌های نظامی و اقتصادی كشور بود، قسمتهایی از نقاط زعفران‌خیز ایران در ایالت آران كه بعدها روس‌ها آن را آذربایجان شوروی نامیدند، از كشور جدا گردید. در همین دوره در قسمت‌های زعفران‌خیز خراسان، زراعت این محصول با ناكامی مواجه بود، زیرا مصرف داخلی زعفران كشور به لحاظ فقر عمومی بسیار اندك و صادرات آن به خارج كشور به سبب بی‌توجهی دولت به امر بازرگانی خارجی و نداشتن شبكه راه‌ها، ناچیز بوده و این در حالی است كه قیمت تمام‌شده زعفران و نرخ فروش آن در بازار در مقایسه با سایر كالاهای مصرفی خوراكی بسیار نازل بوده است.
ركورد صادرات زعفران در اواخر قاجاریه،‌ تا جایی است كه میزان آن در مقایسه با كالاهای دیگر بسیار ناچیز به نظر می‌آید، بطوریكه سدیدالسلطنه (كبابی) طی گزارشی كه از ارزش صادرات بندرعباس در سال 1328 ه.ق. می‌دهد، در حالی كه 21230 تومان سبزیجات و 53272 تومان انغوزه و 27592 تومان گل سرخ و 100681 تومان پنبه و 6993 تومان روناس و غیره از این بندر به مقصد خارج صادر شده است، فقط 95 تومان زعفران از این بند صادر شده است كه اگر صادرات از راه خشكی را هم رقمی در همین حدود به حساب آوریم و یا دو سه برابر منظور كنیم، باز هم رقم بسیار ناچیزی به دست می‌آید.
چارلز در كتاب خود از صدور زعفران از راه تبریز خبر داده، اما میزان آن را مشخص نكرده است .
تولید و تجارت جهانی این محصول همواره در دست ایرانیان بوده است، ‌اكنون نیز استان خراسان بیشترین و مرغوبترین زعفران جهانی را تولید می‌كند، گرچه در نواحی زعفران‌خیز گذشته ایران تلاش‌های موفقیت‌آمیزی در جهت تجدید زراعت این محصول آغاز شده است كه به نوبه‌ی خود نویدگر آینده‌ی درخشانتری برای زعفران در بازار جهانی نیز است .

اهمیت اقتصادی زعفران
زعفران به عنوان گرانترین محصول كشاورزی و دارویی جهان جایگاه ویژه‌ای در بین محصولات صادراتی ایران دارد. در حال حاضر ایران بزرگترین تولیدكننده و صادركننده زعفران در جهان است و بیش از 65درصد تولید جهانی این محصول گرانبها به ایران اختصاص دارد.
كاربردهای فراوان و گسترده زعفران، خواص ویژه این داروی باارزش، نقش خاص آن در زندگی كشاورزان استان‌های خراسان و فارس و همچنین ارزش افزوده‌ی بالای آن، لزوم توجه ویژه به مسائل تولید، صادرات و بازاریابی زعفران را بیش از پیش روشن می‌نماید.
در ایران اهمیت زعفران كاری از جنبه‌های گوناگون نظیر بهره‌وری بالای آب در مقایسه با سایر محصولات كشاورزی، اشتغال روستائیان و جلوگیری از مهاجرت آنها، درآمدزایی آن نسبت به سایر محصولات كشاورزی، همچنین از لحظا توسعه صادرات غیر نفتی ـ با توجه به سیاست دولت مبنتی بر افزایش صادرات غیرنفتی ـ قابل بررسی است.
بر طبق بررسی‌های انجام گرفته در وزارت كشاورزی، هر هكتار زعفران در طول سال به طور متوسط برای انجام امور كاشت، داشت، برداشت و جداسازی كلاله از اجزاء گل به 270 نفر روز كار نیاز دارد كه با توجه به سطح زیر كشت 47208 هكتاری آن، معادل 7/12 میلیون نفر روز كار ایجاد می‌شود.
و...

فهرست مطالب :
مقدمه

تاریخچه

اهمیت اقتصادی زعفران

قیمت زعفران

قیمت جهانی زعفران

بازاریابی زعفران

تشكل‌های بازاریابی نیاز مبرم زعفران

میزان تولید زعفران

میزان صادرات زعفران در جهان

مشكلات صادرات زعفران

بورس بین‌المللی زعفران مشهد

ایران بزرگترین تولیدكننده و اسپانیا بزرگترین صادركننده زعفران جهان

آسیب‌شناسی صنعت زعفران ایران، چالش‌ها و راهكارها

سهم ایران در بازارهای جهانی زعفران

رقابت زعفران ایران با زعفران کشمیر

قیمت فایل فقط 8,450 تومان

خرید

برچسب ها : تحقیق اقتصاد کشاورزی , تحقیق اقتصاد زعفران , تحقیق در مورد اقتصاد زعفران , دانلود تحقیق اقتصاد زعفران , پروژه اقتصاد زعفراندانلود تحقیق , در مورد اقتصاد زعفران , بررسی اقتصاد زعفران , مقاله اقتصاد زعفران , پیرامون اقتصاد زعفران

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر